Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pasta-Schelpen Gevuld Met Spinazie.

  • Slanke keuken
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

10 grote pasta schelpen
500 g verse spinazie, schoongemaakt of 250 g uit de diepvries
1 - 2 knoflooktenen uit de knijper
100 g magere verse kaas
versgemalen nootmuskaat
peper en zout
1 1/2 dl magere yoghurt
3 eetl. tomatenpuree
geraspte schil van 1/2 citroen



Een slank en vegetarisch recept.

Bereidingswijze

1. Kook de pasta in ruim kokend gezouten water beetgaar.
2. Was intussen de spinazie een paar maal in ruim water en hak ze in grove stukken. Kook de bladeren met aanhangend water in 3 - 4 minuten tot ze iets geslonken zijn. Laat de spinazie uit de diepvries ontdooien en daarna goed uitlekken.
3. Roer de knoflook en kaas erdoor en voeg rijkelijk nootmuskaat, peper en zout toe. Laat de spinazie afkoelen.
4. Laat de pasta uitlekken en spoel met koud water af. Vul de schelpen met spinazie.
5. Roer tomatenpuree, citroenrasp en -sap door de yoghurt en voeg peper en zout naar smaak toe. Giet het sausje over de gevulde schelpen. Serveer koud.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top