Spareribs (Varkens Krabbetjes)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 kg varkenskrabbetjes
1 grote ui,in vieren gesneden
3 teentjes knoflook gepeld
2 eetlepels zoete soja saus,[bv de Indonesische ketjap benteng manis]
2 eetlepels zoute soja saus,[bv deIndonesische ketjap benteng asin]
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel grof gemalen zwarte peper
4 eetlepels{arachide} olie
3 eetlepels goela Djawa of bruine basterdsuiker

VOOR DE SAUS
4 eetlepels goela Djawa of bruine basterdsuiker
1 thee lepel zout
4 eetlepels zoete soja saus{Manis}
1 grote ui ,fijn gesnipperd
1 teentje knoflook,ragfijn gehakt
1 eetlepel fijn geraspte verse gemberwortel



Voorbereiding

Snijd de ribbetjes los van elkaar.
Leg ze in een pan en voeg de ui,knoflook,1 eetlepelzoete en 1 lepel zoute soja saus,zout en peper toe.Schenk zoveel kokend water erbij dat alles juist onder staat.
Leg de deksel op de pan.
Breng alles aan de kook en laat het daarna gedurende 40 tot 50 minuten boven een laag afgestelde warmte bron koken.
Neem de krabbetjes uit de pan en laat ze uitlekken en opdrogen in een vergiet.
Plaats de vergiet op een tochtige plek om het drogen te bevorderen.
De krabbetjes dienen volkomen droog te zijn voordat ze verder worden bereid.
Gebruik eventueel keuken papier om ze geheel droog te maken,op deze manier raak je wel wat smaakstof kwijt wat opgenomen word door het papier.
Meng in een kom de olie,de resterende soja sauzen en de suiker doorelkaar.
Blijf dit door roeren totdat de suiker volledig is opgelost.
Bestrijk de krabbetjes aan alle kanten met behulp van een kwastje met dit mengsel.
Laat dit even in trekken en bestrijk ze dan nogmaals.
Leg de krabbetjes op een met wat water bevochtigde bakplaat, in het midden van een reeds voorverwarmde oven [250 graden Celcius]
Laat hierin de krabbetjes aan alle kanten donker bruin en knappend bakken[circa 12 a 15 minuten]
Doe alle voor de saus aangegeven ingrediknten in een pannetje.
Laat ze gedurende 5 minuten zachtjes koken totdat een vrij stroperige saus is verkregen.Dien de Spare ribs op opvoor verwarmde borden.
Geef de saus apart hierbij in een eenpersoons kommetje,of schenk hem over de Spare ribs heen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fireman


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies