Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Champagne"Spoom Met Munt

Champagne"Spoom Met Munt

Door: sasbakgraag

  • Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-08-1999

Ingrediënten 4 personen


41/2 dl mineraalwater zonder koolzuur,1 el citroensap,200g suiker,20 muntblaadjes,1 ei, -4 dl champagne(brut)



Kan 2 dagen van tevoren

Ontdek meer:

Voorbereiding

2 dl minreaalwater en citroensap an de kook brengen.Suiker erdoor roeren en op matig vuur in ca.3 min. laten oplossen.Dan op hoog vuur suikerwater ca.2 min. laten inkoken.Koud laten worden.16 muntblaadjes fijnknippen.Ei splitsen.(Dooier wordt niet gebruikt).Eiwit schuimig kloppen.Erdoor kloppen:suikerwater,1/4 l champenoise,1/4 l mineraalwater en fijngeknipte munt.Overdoen in diepvriesdoos.(inh. ca.1l).In diepvriezer in ca.4 uur laten bevriezen.Elk uur met vork bevroren mengsel rulprakken.

Bereidingswijze

Met ijsbolletjestang ijs en scheutje champenoise over4 hoge glazen verdelen.Garneren met muntblaadje.Opdienen tussen warm voorgerecht en warm hoofdgerecht in.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasbakgraag
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top