Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Champagne"Spoom Met Munt

  • Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

41/2 dl mineraalwater zonder koolzuur,1 el citroensap,200g suiker,20 muntblaadjes,1 ei, -4 dl champagne(brut)



Kan 2 dagen van tevoren

Voorbereiding

2 dl minreaalwater en citroensap an de kook brengen.Suiker erdoor roeren en op matig vuur in ca.3 min. laten oplossen.Dan op hoog vuur suikerwater ca.2 min. laten inkoken.Koud laten worden.16 muntblaadjes fijnknippen.Ei splitsen.(Dooier wordt niet gebruikt).Eiwit schuimig kloppen.Erdoor kloppen:suikerwater,1/4 l champenoise,1/4 l mineraalwater en fijngeknipte munt.Overdoen in diepvriesdoos.(inh. ca.1l).In diepvriezer in ca.4 uur laten bevriezen.Elk uur met vork bevroren mengsel rulprakken.

Bereidingswijze

Met ijsbolletjestang ijs en scheutje champenoise over4 hoge glazen verdelen.Garneren met muntblaadje.Opdienen tussen warm voorgerecht en warm hoofdgerecht in.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasbakgraag
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top