Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kipfilet gevuld met gerookte zalm en een kreeftensaus

Door: coxie

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


4 enkele kipfilets - 150 gr. gerookte zalm - zout - versgemalen peper - blikje kreeftensoep - 1 sjalot, gesnipperd - 1 teentje knoflook uit de knijper - 1 borrelglas cognac - 3/4 dl. slagroom



Lekker makkelijk te maken, maar met een bijzonder luxueze uitstraling!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sla de kipfilets plat. Verdeel de gerookte zalm over de kip. Klap de filets dubbel en steek vast met een cocktailprikker. Zout en peper het vlees. Bak de kipfilet in 10 a 12 minuten bruin en gaar. Haal de filets uit de pan en houd ze warm.
Maak de saus. Fruit in de bakboter de sjalot en de knoflook. Blus af met de cognac. Voeg de kreeftensoep toe. Meng de slagroom er dorheen en verwarm het geheel zachtjes (niet laten koken. Serveer de kipfilet met een beetje saus en doe de rest in een sauskom.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coxie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top