Zoetzure doks met plumsaus

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 doks,
1 blikje plumsaus,
3 eetlepels aangelengde azijn,
2 uien,
2 teentjes knoflook,
lichte sioe,
olie,
1 liter water,
zout.

HULPMIDDELEN

Braadpan


Er is ons ooit gevraagd Surinaamse recepten op te geven. Gelukkig vonden wij iets. De honneurs gaan naar D.J.M. Runhardt die ze ons in 1976 gaf. Wij hebben ze zelf nog nooit klaargemaakt (waarom weten we ook niet).

Voorbereiding

Was de doks en smeer deze van binnen in met zout en van buiten met sioe.
Snij de uien in lange repen en snij de knoflook in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Doe wat olie in de pan en braadt de doks bruin. Uit de pan halen. Doe daarna een half kopje olie in de pan en bak de uien en de knoflook. Vervolgens de liter water, de azijn en de plumsaus bijvoegen en plm. een half uur laten koken tot de saus dik is.
Snij de doks in stukken en giet de saus erover.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van huubgbi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies