Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spoom (Citroen)

Door: rodeo

  • Frans Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


150 gr suiker
1 1/2 dl water
3 dl citroensap
1 el citroenrasp
Roze Champagne of Calvados of Droge witte mousserende wijn.


Verder heb je nodig


Diepvriezer.
Wijn of champagnegazen.


Een heerlijke verfrissing tussen het vis-en vleesgerecht. (Spoom is een ijsgerecht(sorbet)).

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kan 24 uur van tevoren gemaakt worden of 4uur minimaal.

Bereidingswijze

Suiker,water en citroensap verwarmen tot de suiker is opgelost.Geraspte citroenschil toevoegen en het mengsel laten afkoelen.Mengsel zeven,in diepvriesdoosje schenken en in de vriezer 4 uur laten bevriezen.ELK UUR MET VORK DOORROEREN.

Serveertip

Ijsbolletjes in de glazen verdelen dan de roze champagne of calvados of de droge witte mousserende wijn erop schenken.
GARNEREN:met een heel dun lang reepje citroen.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rodeo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top