kerry-zuurkoolstamppot

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

5 middelgrote aardappelen, pak kerry-zuurkool, 3 ons gehakt, bakje champignons, ei, melk, kruiden naar smaak.

HULPMIDDELEN

Pan, steelpan, koekepan, ovenschotel, vergiet


Een lekkere pittige zuurkoolstamppot

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 225 graden. Aardappelen schillen en champignons schoonmaken en in schijfjes snijden.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in ongeveer 15 tot 20 minuten goed gaar in water met wat zout. Doe de kerry-zuurkool in de steelpan en laat het op zacht vuur warm worden. Bak ondertussen de champignons in wat olie lichtbruin (beetje zout toevoegen). Zet ze apart en bak het gehakt goed rul. Het gehakt lekker kruiden met kruiden naar keuze. (Mijn voorkeur gaat uit naar japanse kruidenmix van Verstegen.)
Zodra de kerry-zuurkool door en door warm is deze goed uit laten lekken in de vergiet.
Als de aardappelen gaar zijn kunnen ze gestampt worden. Voeg een klein beetje olie toe en daarna beetje bij beetje wat melk zodat er een smeuoge puree ontstaat.
Daarna kan de ovenschotel gevuld worden. Onderop komt een dikke laag kerry-zuurkool, daar overheen komen de champignons en het gehakt en daar bovenop komt een dikke laag aardappelpuree.
Klopt een eitje goed los in een kommetje en schenk het ei over de aardappelpuree.
Daarna gaat de schotel 1 15 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi lichtbruin is.

Serveertips

De kerry-zuurkoolschotel kan eventueel opgefrist worden met schijven ananas

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies