Saffraan-rijst

  • Indiaas Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

500 gr Basmati-rijst
100 gr olie
1 middelgrote uit
1 teentje knoflook
2 tl kurkuma/kunjit/geelwortel
1 tl saffraan, geweekt in kopje kokend water
2 el citroensap
1 el zout

HULPMIDDELEN

pan met dikke bodem met goed te sluiten deksel.


rijst die nooit verveeld en er leuk uitziet.

Voorbereiding

Rijst wassen tot het schoon is.

Bereidingswijze

1. Ui schillen en in groffe stukken snijden.
2. Olie in de pan verhitten en de ui daarin bakken tot hij zacht en glazig is.
3. Knoflook persen en die samen met de kurkuma mee laten fruiten in de pan.
4. Rijst toevoegen en even goed mee laten bakken tot alle rijstkorrels glimmen van de olie en heel licht doorzichtig worden.
5. Het citroensap toevoegen en goed roeren.
6. Nu de saffraan met het water toevoegen en dit aanvullen tot alle rijst 1 vingerkootje onder water staat.
7. Voeg tenslotte het zout toe.
8. Sluit de pan goed (eventueel met een theedoek om het deksel, dat is DE methode) en laat de rijst in 20 minuten gaar worden.
9. Uiteindelijk, als alles klaar is een enorme klont boter erdoorheen roeren.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanka


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies