Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Saffraan-rijst

Door: nanka

  • Indiaas Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


500 gr Basmati-rijst
100 gr olie
1 middelgrote uit
1 teentje knoflook
2 tl kurkuma/kunjit/geelwortel
1 tl saffraan, geweekt in kopje kokend water
2 el citroensap
1 el zout


Verder heb je nodig


Pan met dikke bodem met goed te sluiten deksel.


Rijst die nooit verveeld en er leuk uitziet.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rijst wassen tot het schoon is.

Bereidingswijze

1. Ui schillen en in groffe stukken snijden.
2. Olie in de pan verhitten en de ui daarin bakken tot hij zacht en glazig is.
3. Knoflook persen en die samen met de kurkuma mee laten fruiten in de pan.
4. Rijst toevoegen en even goed mee laten bakken tot alle rijstkorrels glimmen van de olie en heel licht doorzichtig worden.
5. Het citroensap toevoegen en goed roeren.
6. Nu de saffraan met het water toevoegen en dit aanvullen tot alle rijst 1 vingerkootje onder water staat.
7. Voeg tenslotte het zout toe.
8. Sluit de pan goed (eventueel met een theedoek om het deksel, dat is DE methode) en laat de rijst in 20 minuten gaar worden.
9. Uiteindelijk, als alles klaar is een enorme klont boter erdoorheen roeren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top