Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Tomaten Gevuld Met Broccolipuree

Tomaten Gevuld Met Broccolipuree

Door: tonia

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-07-1999

Ingrediënten 4 personen


500 gr. broccoli, 1 dl droge witte wijn, 8 stevige tomaten, peper, 1/2 el boter, 75 gr. Danish blue, 2 el Parmezaanse kaas,


Verder heb je nodig


Mengbeker, ovenschaal


Een heel mooi groente gerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze

Broccoli in stukjes/roosjes snijden. In pan met 1/2 dl water en de wijn, broccoli in ca. 8 min. gaar koken. Van tomaten kopje afsnijden en met theelepel uithollen. Binnenkant bestrooien met zout en peper. Tomaten omgekeerd op bord laten uitlekken. Ovenschaal (waar de tomaten naast elkaar inpassen) invetten. Broccoli afgieten en pureren. Danish blue in stukjes snijden en door broccoli roeren, op smaak maken met peper. Tomaten vullen met puree en in ovenschaal zetten. Parmezaans kaas erover strooien.
In midden van oven in ca. 15 min. heet en goudbruin laten worden



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tonia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top