Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Safari Supper

Door: tonia

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


300 gr. gehakt, 150 gr. ongekookte rijst, 2 tl bouillonpoeder, 1/4 tl kaneel, 1 el. honing, 1 ui, 1 tl kerrie, 1/4tl gemberpoeder, 3 el pindakaas, 1/2 kop rozijnen, 250 gr. d.v erwten, evt. 1/2 bakje champignons



Het gehakt en de rijst worden gaargestoofd in een pindasaus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak gehakt en ui totdat de ui zacht is, giet het vet af. Voeg de resterende ingrediknten toe, samen met 2 dl water. Breng e.e.a. aan de kook en laat het zachtjes koken tot de rijst gaar is (ong. 20 min.). Opletten dat het niet droogkookt.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tonia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top