Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zandtaartdeeg

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

250 gram bloem, 75 gram witte basterdsuiker, snufje zout, 125 gram koude boter, 1 ei.


HULPMIDDELEN

Kom, zeef, mes, huishoudfolie.


Zandtaartdeeg als bodem van bijvoorbeeld vruchtentaartjes ( 6 stuks) en amandelkoekjes.

Bereidingswijze

Zeef boven een kom de bloem.
Meng er de basterdsuiker en het zout door.
Voeg de koude boter toe.
Snijd deze met een mes in kleine stukjes ter grootte van doperwten.
Meng er 1 ei door.
Kneed alles met een koele hand snel tot een samenhangende deegbal.
Verpak deze in huishoudfolie en laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacqy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top