Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Zandtaartdeeg

Zandtaartdeeg

Door: jacqy

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-07-1999

Ingrediënten 6 personen


250 gram bloem, 75 gram witte basterdsuiker, snufje zout, 125 gram koude boter, 1 ei.


Verder heb je nodig


Kom, zeef, mes, huishoudfolie.


Zandtaartdeeg als bodem van bijvoorbeeld vruchtentaartjes ( 6 stuks) en amandelkoekjes.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef boven een kom de bloem.
Meng er de basterdsuiker en het zout door.
Voeg de koude boter toe.
Snijd deze met een mes in kleine stukjes ter grootte van doperwten.
Meng er 1 ei door.
Kneed alles met een koele hand snel tot een samenhangende deegbal.
Verpak deze in huishoudfolie en laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacqy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top