Zandtaartdeeg

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

250 gram bloem, 75 gram witte basterdsuiker, snufje zout, 125 gram koude boter, 1 ei.

HULPMIDDELEN

Kom, zeef, mes, huishoudfolie.


Zandtaartdeeg als bodem van bijvoorbeeld vruchtentaartjes ( 6 stuks) en amandelkoekjes.

Bereidingswijze

Zeef boven een kom de bloem.
Meng er de basterdsuiker en het zout door.
Voeg de koude boter toe.
Snijd deze met een mes in kleine stukjes ter grootte van doperwten.
Meng er 1 ei door.
Kneed alles met een koele hand snel tot een samenhangende deegbal.
Verpak deze in huishoudfolie en laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacqy


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb! In elk nummer vind je o.a. ruim 60 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij 1 jaar Smult: de cafetière van Bodum met een Simon Lévelt koffiepakket! Geniet dit voorjaar van de echte aroma's en smaken die vrij komen bij vers gezette koffie, nu met 60% korting! Op = op.
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Vier verschillende soorten.

van 12,5
Alleen vandaag 9,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies