Zandtaartdeeg

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

250 gram bloem, 75 gram witte basterdsuiker, snufje zout, 125 gram koude boter, 1 ei.

HULPMIDDELEN

Kom, zeef, mes, huishoudfolie.


Zandtaartdeeg als bodem van bijvoorbeeld vruchtentaartjes ( 6 stuks) en amandelkoekjes.

Bereidingswijze

Zeef boven een kom de bloem.
Meng er de basterdsuiker en het zout door.
Voeg de koude boter toe.
Snijd deze met een mes in kleine stukjes ter grootte van doperwten.
Meng er 1 ei door.
Kneed alles met een koele hand snel tot een samenhangende deegbal.
Verpak deze in huishoudfolie en laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies