Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Stroopwafels (Glutenvrije)

Door: glutie

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Wafels:

500 g glutenvrije bakmix
300 g roomboter
100 g lichte bruine basterdsuiker
1 ei
1 tl kaneel
eventueel zout

vulling:

350 g stroop
375 g lichte bruine basterdsuiker
125 g roomboter
iets kaneel


Verder heb je nodig


Wafelijzer


Heel lekker

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wafels:

1. Roer de bakmix, basterdsuiker, kaneel en zout door elkaar.
2. Voeg het ei en de in stukjes gesneden boter toe
3. Kneed voorzichtig het mengsel door elkaar
4. Verdeel deze bal in 8 gelijke porties en maak van elk portie 9 balletjes
5. Bak deze balletjes in een stroopwafelijzer en laat ze afkoelen

Bereidingswijze

6. Smelt de ingredienten van de vulling (niet laten koken)
7. Vul hierme de wafels



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van glutie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top