Soezendeeg

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 1/2 dl water, snufje zout, 75 gram boter, 75 gram bloem, 2 eieren.

HULPMIDDELEN

Sauspannetje, bakplaat.


Basis recept voor soezendeeg , ca 15 stuks

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden, bakplaat invetten met boter.

Bereidingswijze

Breng het water met een snufje zout en de boter aan de kook in een pannetje.
Voeg in 1 keer de bloem toe en blijf roeren met een houten lepel tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.
Neem de pan van het vuur en roer er met een garde 1 voor 1 3 eieren door.
Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig in het deeg is opgenomen.
Blijf ca. 5 minuten roeren tot het deeg blazen gaat trekken en gaat glanzen.
Vet een bakplaat in met boter.
Schep met 2 lepels bergjes deeg iets kleiner dan een ei op de bakplaat, totaal ca. 15 bergjes.
Houd tuusen 2 bergjes ca. 5 cm afstand.
Bak de soezen in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar.
Laat ze in een iets geopende oven afkoelen.
Tijdens het bakken de oven beslist niet openen.

Serveertips

Het recept voor gebaksslagroom en chocolade glazuur is ook om mijn pagina te vinden.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies