Soezendeeg

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 1/2 dl water, snufje zout, 75 gram boter, 75 gram bloem, 2 eieren.

HULPMIDDELEN

Sauspannetje, bakplaat.


Basis recept voor soezendeeg , ca 15 stuks

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden, bakplaat invetten met boter.

Bereidingswijze

Breng het water met een snufje zout en de boter aan de kook in een pannetje.
Voeg in 1 keer de bloem toe en blijf roeren met een houten lepel tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.
Neem de pan van het vuur en roer er met een garde 1 voor 1 3 eieren door.
Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig in het deeg is opgenomen.
Blijf ca. 5 minuten roeren tot het deeg blazen gaat trekken en gaat glanzen.
Vet een bakplaat in met boter.
Schep met 2 lepels bergjes deeg iets kleiner dan een ei op de bakplaat, totaal ca. 15 bergjes.
Houd tuusen 2 bergjes ca. 5 cm afstand.
Bak de soezen in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar.
Laat ze in een iets geopende oven afkoelen.
Tijdens het bakken de oven beslist niet openen.

Serveertips

Het recept voor gebaksslagroom en chocolade glazuur is ook om mijn pagina te vinden.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacqy


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies