Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Appeltaartje met amandelen en amandelspijs lekker en snel

Appeltaartje met amandelen en amandelspijs lekker en snel

Door: pwiggers

  • Duits
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-05-2018

Ingrediënten 10 personen


180 gram zachte roomboter
130 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren (M)
100 gram gemalen amandelen of amandelmeel
150 gram zelfrijzend bakmeel
½ dl melk
2 of 3 appelen liefst Elstar (afhankelijk van de grootte)
Plm. 75 gram amandelspijs
Plm. 50 gram amandelschaafsel of meer naar smaak
poedersuiker


Verder heb je nodig


Mixer
deegkom
springvorm van 22 cm doorsnede

Lekker snel taartje met appels, amandelen en amandelspijs

Smullen...


We hoorden dat we de volgende dag koffievisite zouden krijgen en ik had niet echt iets bijzonders in huis. Maar appels en ingrediënten voor een cake of taartje is er altijd.
Dus met een beetje experimenteren kwam dit lekkere taartje eruit.
Het deeg voor dit taartje heb je met je Mixer in korte tijd klaar. Het is een soort cakedeeg.
Lekker met stukjes amandelspijs, appels en geschaafde amandelen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 graden boven- en onder-warmte of 150 graden hete-lucht,
Boter, suiker en vanillesuiker met de mixer schuimig roeren.
Eieren er één voor één doorheen mixen.
Zelfrijzend bakmeel beetje voor beetje met de melk erdoor snel doormixen.

Springvorm (22 cm doorsnede) invetten en met bloem bestrooien.
Deeg over de ingevette springvorm verdelen en glad strijken.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en in schijfjes snijden.
Amandelspijs in kleine stukjes over het deeg verdelen.
Hierover de appelschijfjes verdelen.
Amandelschaafsel erover strooien.
Taart in het midden van de voorverwarmde oven plm. 45 minuten bakken tot het deeg een mooie goudbruine kleur heeft gekregen,
Laten afkoelen en de rand met poedersuiker bestrooien.

Tags, , ,

Serveertip

Lekker snel taartje.
Ook lekker met pruimen of kersen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top