Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Aardappelsalade
  5. Aardappelsalade a la Petra maar dan wat meer uitgebreid

Aardappelsalade a la Petra maar dan wat meer uitgebreid

Door: pwiggers

  • Duits
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-05-2018

Ingrediënten 6 personen


8 middelgrote aardappelen vastkokend
2 kruidenbouillontabletten
1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
1 dl witte azijn
1 eetlepel suiker
peper en zout
2 afgestreken eetlepels mayonaise
1 eetlepel magere kwark of yoghurt
2 eetlepels fijngehakte bieslook en/of peterselie
3 hardgekookte eieren, gesnipperd
4 middelgrote zoetzure augurken, in plakjes gesneden
1/2 zoetzure appel in smalle reepjes gesneden


Verder heb je nodig


Pan voor de aardappelen
pan voor de eieren
grote schaal
vergiet

Heerlijke aardappelsalade met ei, augurk en appel.

Mijn favoriete aardappelsalade op Smulweb is de aardappelsalade a la Petra en is ook al heel vaak meegenomen en heeft al heel veen positieve reacties.
Deze aardappelsalade heb ik nu dus ook in een andere versie. Iets uitgebreider, maar ook snel te maken.
Ook deze aardappelsalade vonden we zalig.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappelen schillen en in plakjes snijden van 1/2 cm. Ui pellen en snipperen. Aardappelschijfjes goed wassen.

Aardappelschijfjes opzetten met kruidenbouillontabletten en zoveel water dat de plakjes net onder staan. Aardappelschijfjes aan de kook brengen en plm. 3 tot 5 minuten koken (afhankelijk van de dikte van de schijfjes).
Als de aardappelen zo goed als gaar zijn (even prikken met een vork) azijn, suiker en gesnipperde ui toevoegen.
Weer aan de kook brengen en nog plm. 3 minuten koken.
De aardappelschijfjes in het vocht 10 minuten laten afkoelen.
Afgieten in een vergiet en de aardappelschijfjes goed laten uitlekken.
Aardappelschijfjes overdoen in een schaal.
Meng hierdoor de gehakte hardgekookte eieren, de schijfjes augurk en de reepjes appel doorheen.
Klop de mayonaise met yoghurt of kwark en de gehakte kruiden door elkaar en meng dit door de aarappelsalade.
Laat de salade minimaal 1 uur intrekken en dan...............smullen maar !

Tags, , ,

Serveertip

Lekker bij de barbeque, of met een stukje gebakken vis.
Wij hebben er deze keer een stukje zalmhaas bij gegeten.
Aardappelsalade-a-la-petra



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top