Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Lasagne
  5. Lasagne Florentine

Lasagne Florentine

Door: Smult

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-05-2018

Ingrediënten 4 personen


- 350 g rundergehakt
- 1 blik tomatenblokjes a 400 g
- 1 vleesbouillonblokje, verkruimeld
- 1 laurierblad
- 2 tl suiker
- 2 tl gedroogde oregano
- versgemalen zwarte peper
- 2 eieren, losgeklopt
- 2 el paneermeel
- 450 g diepvries bladspinazie, ontdooid of 750 g verse spinazie, even voorgekookt, goed uitgelekt
- nootmuskaat
- 70 g boter
- 70 g bloem
- 300 ml melk
- 100 g belegen kaas, geraspt
- 125 g mozzarella, uitgelekt, in kleine stukjes
- ca. 250 g gedroogde lasagnebladen


Verder heb je nodig


- grote ovenschaal


Dit recept komt uit de top 5 van Smulweb van Smult nummer 20! Kijk op www.smult.nl voor geweldige acties! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bak gehakt in een droge Koekenpan op laag vuur rul en bruin.
2. Voeg tomatenblokjes, verkruimelde bouillonblokje, laurierblad en suiker toe. Laat alles 30 minuten sudderen. Breng op smaak met oregano, peper en zout. verwijder laurierblad.
3. Roer losgeklopte eieren en paneermeel door ontdooide of goed uitgelekte voorgekookte spinazie. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
4. Smelt boter. Voeg bloem in 1 keer toe. Roer goed en laat 2 minuten garen. Voeg beetje voor beetje melk toe tot een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer de helft van de geraspte kaas door de bechamelsaus.
5. Snijd mozzarella in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 200℃.
6. Schep de helft van de gehaktsaus onderin de ovenschaal. Leg hierop een laag lasagnebladen. Verdeel hierover de helft van de spinazie en de helft van de mozzarella. Giet een derde deel van de bechamelsaus erover. Herhaal de lagen en eindig met lasagnebladen en daarover bechamelsaus met de resterende geraspte kaas. Bak de lasagne in het midden van de voorverwarmde oven in circa 45 minuten goudbruin.

Tags

Bron

Smult



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top