Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Indiase notencurry met kikkererwten en rijst

Indiase notencurry met kikkererwten en rijst

Door: vegavisje

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-05-2018

Ingrediënten 4 personen


300 gr pandanrijst
2 uien in halve ringen
100 gr ongezouten cashewnoten
400 gr bloemkool in kleine roosjes
1el arachideolie
2el indiase bonen kruiden (of: gember,koriander, komijn, kurkuma,mosterdzaad twee el, eigen mengsel naar smaak)
200 ml kokosmelk
300 ml water
400 gr kikkererwten, uitgelekt
bosje koriander, vers
zout/peper
limoen


Verder heb je nodig


Hapjespan, kookpan.


Gisteren dit recept tegengekomen. Ik dacht dat bloemkool niet lekker is...herinnering aan vroeger, brr.
Niets is minder waar. Dit is een zeer smakelijk en kruidig recept. Probeer!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de verpakking. Rooster de cashewnoten in een droge hapjespan. Laat ze afkoelen op een bord. Fruit de halve uienringen met de kruiden. Doe de helft van de noten kort samen met de kokosmelk in de Blender. Schenk dit mengsel+het water en doe de bloemkoolroosjes in de hapjespan bij de gefruite uienringen. Breng aan de kook, zet vuur half hoog. Tien minuten stoven. Af en toe roeren. De uitgelekte, afgespoelde kikkererwten er de laatste 3 minuten toevoegen en geheel goed opwarmen.
Rijst verdelen over de borden, curry er op scheppen. Restant van de cashewnootjes er over strooien. Verse koriander er over strooien en een partje limoen er bij serveren.

Tags, , ,

Bron

AH site



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vegavisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top