Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Kipcurry uit Zanzibar (Dhow-Inn)

Kipcurry uit Zanzibar (Dhow-Inn)

Door: wilmiewillemse

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-05-2018

Vakantie is altijd erg geschikt om nieuwe inspiratie en recepten op te doen. Zo ook deze kipcurry die we in het hotel  "the Dhow-Inn" in Zanzibar aten tijdens een Afrikaans buffet.
Toen ik bij navraag ook nog eens het recept kreeg was ik helemaal in de zevende hemel.
Niet vreemd om te zien dat er zoveel verschillende kruiden worden gebruikt als je weet dat Zanzibar het kruideneiland wordt genoemd.

Ontdek meer:

Ingrediënten 6 personen


- 750 gram kipfilet (kan ook vervangen worden door rund of lam)
- 2 grote uien
- 4 verse tomaten of 1 blik tomatenblokjes
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 tl gember fijngeraspt
- olie om in te bakken
- 2 tl korianderpoeder
- 2 tl komijnpoeder
- ½ tl kurkuma poeder
- ½ tl chili poeder
- 1 tl garam masala
- zout naar smaak
- 2 kleine kaneelstokjes
- 4 kardemompeulen (geplet)
- 4 kruidnagels
- 1 tl zwarte peperkorrels
- 1 tl komijnzaad
- verse koriander voor garnering
- verse chilipeper (optioneel als je van pittig houd)



Bereidingswijze

- Verhit olie in een pan en bak de uien goudbruin, voeg korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma, chilipoeder, garam masala, kaneelstokjes, kardemompeulen, kruidnagels, peperkorrels en komijnzaad toe en bak dit nog ongeveer 2 minuten mee.
- Voeg de tomaten, tomatenpuree, gember en knoflook toe en kook dit op een laag vuur.
- Voeg het vlees toe en bak op een matig vuur, af en toe roeren.
- Voeg 2 kopjes warm water toe en kook tot het vlees zacht is.
- Garneer met verse koriander.
- Serveer met rijst.

Tags, , , , , ,

Bron

Hotel the Dhow-Inn Zanzibar



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top