Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Lekker gekruide Roseval aardappelen uit de oven

Lekker gekruide Roseval aardappelen uit de oven

Door: pwiggers

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-05-2018

Ingrediënten 4 personen


1 kilogram stevige aardappelen van ongeveer gelijke grootte (bijv. de Roseval)
2 kruidenbouillontabletten
1 laurierblad
2 takjes rozemarijn
3 takjes tijm
3 eetlepels olijfolie
zeezout


Verder heb je nodig


Pan om de aardappelen voor te koken
ovenschaal


Dit aardappelgerecht kun je natuurlijk ook met een andere stevige aardappelsoort maken, maar met de Rosevalaardappel is het bijzonder lekker.
Ook lekker met de Opperdoezer Ronde.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de aardappelen in grove stukken.
Kook de aardappelen in water met kruidenbouillontablet, laurier, rozemarijn en tijmtakjes plm. 8 tot 10 minuten. (afhankelijk van de grootte).

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Doe de aardappelen in de Ovenschaal.
Schep de aardappelen om met olijfolie.
Bak de aardappelen in de ovenschaal in het midden van de oven plm. 45 minuten tot ze mooi bruin zijn.
Schep de aardappelen tussendoor wel even om.


Tags, ,

Serveertip

Strooi voor het opdienen wat zeezout over de aardappelen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top