Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Zalm
  6. Tagliatelle van asperges met kruidensaus en gerookte zalm

Tagliatelle van asperges met kruidensaus en gerookte zalm

Door: Vlogger_Smulweb_Sabine

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-05-2018

Ingrediënten 4 personen


400 g witte asperges, geschild
400 g groene asperges
2 l bouillon
100 g roomboter
2 knoflooktenen, fijn gesneden
10 g peterselie, fijn gesneden
2 bosuitjes, in ringen gesneden
200 g gerookte zalm, in blokjes gesneden


Verder heb je nodig


Pan, diepe koekenpan


Het seizoen voor asperges is weer geopend! Ze zijn natuurlijk heerlijk op de Hollandse manier met Hollandaise saus, ham en krieltjes. Maar heb je er wel eens linguine van gemaakt? Linguine is normaal gesproken gemaakt van pasta deeg, deze linguine is gemaakt van asperges. De smaak is te gek! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de tips van alle asperges en houd deze apart.
2. Snijd de rest van de asperges op met een aardappelschilmesje tot linten. Laat de bouillon koken in een soeppan, blancheer hier vervolgens ongeveer 2 minuten de asperge linten in.
3. Verhit de diepe Koekenpan op middelmatig vuur. Laat hier de boter in smelten. Bak de knoflook, peterselie en aspergetips hierin.
4. Voeg vervolgens de aspergelinten, zalm en bosui toe. Schep om en serveer in een grote schaal.

Tags, , , ,



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top