Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Aspergetagliatelle met warmgerookte zalm en ei

Aspergetagliatelle met warmgerookte zalm en ei

Door: jhcv

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-05-2018

Asperges op z'n Italiaans: geschaafd met tagliatelle, gerookte zalm en een eitje.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


20 g verse platte peterselie
25 g verse bieslook
1 citroen (schoongeboend)
4 el traditionele olijfolie
350 g groene asperges
350 g verse witte asperges
4 middelgrote eieren
250 g verse tagliatelle
250 g warmgerookte zalmstukken


Verder heb je nodig


Aspergeschiller of dunschiller


Bereidingswijze

1. Snijd de peterselie en de bieslook heel fijn.
2. Rasp de gele schil van de citroen.
3. Meng de kruiden en de citroenrasp met de olie.
4. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5. Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges en schaaf ze met een aspergeschiller (of dunschiller) in de lengte in lange linten.
6. Snijd de onderste 2 cm van de witte asperges en schil ze rondom met de aspergeschiller.
7. Snijd er vervolgens lange linten van.
8. Kook de eieren 5 min. in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
9. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
10. Voeg de laatste 2 min. de aspergelinten toe.
11. Giet af en laat uitlekken.
12. Doe de tagliatelle met de asperges terug in de pan en meng er van het vuur af de kruidenolie door.
13. Verdeel de zalm in grove stukken.
14. Halveer de eieren.
15. Verdeel de tagliatelle over de borden, verdeel de zalm erover en leg op elk bord een half ei.

Tags, , , ,

Bron

Allerhande



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top