Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Varkenskroontje met mosterdsaus en stoofpotje van peterseliewortel en bospaddenstoelen

Varkenskroontje met mosterdsaus en stoofpotje van peterseliewortel en bospaddenstoelen

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-05-2018

Ingrediënten 4 personen


1 varkenskroontje
200 g gerookte spekreepjes
600 g peterseliewortel
80 g gedroogde bospaddenstoelen
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 eetl. boter
1 dl lichte room
1 eetl. mosterd op traditionele wijze
peper en zout



Machtig recept !  We serevren er kroketjes bij 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :

- Laat de gedroogde paddenstoelen 30 min. weken in 5 dl lauw water.
- Schil intussen de peterseliewortels en snij in gelijke blokjes van 1 cm.
- Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.
- Giet de geweekte paddenstoelen af door een fijne zeef en zet het weekwater opzij. Knijp de paddenstoelen uit en snij grof.
Bereiding20 min. + 50 à 60 min. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Smelt de boter in een Braadpan en bak het varkenskroontje aan beide kanten goudbruin. Schik het vlees in een ovenschaal en giet er het gezeefde weekwater van de paddenstoelen bij. Zorg ervoor dat het bezinksel niet meekomt. Zet 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven.
3 Bak intussen de spekreepjes 5 min. goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal de spekreepjes uit de pan en zet opzij.
4 Bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig in de pan van de spekreepjes. Voeg de blokjes peterseliewortel toe en laat 20 min. garen op een zacht vuur. Kruid met peper en een beetje zout (de spekreepjes zijn al gezouten).
5 Roer er de laatste 5 min. de grofgesneden paddenstoelen en de spekreepjes onder.
6 Haal het varkenskroontje uit de ovenschaal en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
7 Giet intussen de room in de ovenschaal en schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer er de mosterd onder en kruid met peper en zout.
Afwerking
Snij het varkenskroontje in 4 gelijke sneden en schik 1 snede op elk bord. Lepel er de mosterdsaus over. Serveer met kroketten en het stoofpotje van peterseliewortel en bospaddenstoelen.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top