Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Babi pangang

Babi pangang

Door: marcdepester

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-04-2018

Ingrediënten 4 personen


4 eetlepels ketchup
3 eetlepels sojasaus
4 eetlepels sweet chilisaus
1 koffielepel vijfkruidenmengeling
40 g tomatenpuree (concentraat)
40 g verse gember
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
6 dl water
2 builtjes rijst
5 wortelen
ΒΌ witte kolen
3 eetlepels kristalsuiker
3 blaadjes laurier
2 steranijs
3 dl witte wijnazijn
1 liter water
600 g varkensspiering
1 eetlepel vijfkruidenmengeling
1 citroen
4 eetlepels sweet chilisaus
4 eetlepels Ketjap Manis
40 g verse gember
2 tenen knoflook
1sjalot
arachideolie
zout
peper


Verder heb je nodig


Benodigdheden :
een hakmolen met S-vormig mes,
een mandoline,
huishoudfolie,
een wok


Super lekkere babi pangang

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het vlees:
-Pel de sjalot en de knoflook. Schil de gember. Hak alles fijn in de hakmolen. Meng met een scheutje arachideolie, de ketjap manis, de sweet chilisaus, het sap van de citroen, de vijfkruidenmix en een snuif zout.
-Snijd de varkensspiering in stukken. Wrijf het vlees aan beide kanten in met de marinade.
-Laat het vlees een tijdje marineren.
De groenten :
-Breng het water aan de kook met de witte wijnazijn. Doe er de steranijs, laurier, suiker, peper en een snuif zout bij.
-Rasp de witte kool fijn op de mandoline.
-Schil de wortelen en rasp ze ook fijn.
-Giet de marinade over de groenten. Dek af met huishoudfolie en laat marineren.

Afwerken en serveren
-Kook de rijst gaar.
-Leg het gemarineerde vlees in een pan. Giet er het water bij en breng aan de kook.
-Pel de sjalotten en de knoflook. Schil de gember. Snijd alles in stukken en mix in de hakmolen fijn.
-Verhit een scheut arachideolie in een wok.
-Bak het sjalotmengsel in de olie. Doe er de tomatenpuree bij en laat mee bakken. Voeg er dan het vijfkruidenpoeder, de sweet chilisaus, de sojasaus en de ketchup aan toe. Laat alles even bakken.
-Haal het gekookte vlees uit de pan. Giet ongeveer 3 dl van het kookvocht van het vlees bij de saus in de wok.
-Laat wat inkoken.
-Maak de pan schoon en zet ze weer op het vuur. Verwarm er een flinke scheut arachideolie in. Bak het vlees aan beide kanten krokant in de olie.
-Schep de groenten uit de marinade en leg ze in een grote schaal of op een bord. Snijd het vlees in dunne repen en leg ze op de groenten.
-Lepel er de saus over.
-Serveer de rijst apart.

Tags

Bron

Dagelijkse kost -



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top