Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Cranberrykoeken met havervlokken en chocolade

Cranberrykoeken met havervlokken en chocolade

Door: debbyw1

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-04-2018

Ingrediënten 20 personen


150 g bruine amandelen
150 g bloem
75 g volkorenmeel
150 g grove havervlokken
1/4 thl zout
225 boter op kamertemperatuur in grove blokjes 3-4 cm
100 g fijne kristalsuiker
fijne rasp van 1 grote sinaasappel (1 eetlepel)
125 g gedroogde cranberry's, doormidden gehakt en geweekt in 25 ml sinaasappelsap
250 g witte chocolade


Verder heb je nodig


Oven, uitsteekvormpje rond doorsnede 7 cm


Uit het nieuwe kookboek van Ottolenghi Sweet...... erg lekker

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 160 graden.
Spreid de amandelen uit op de bakplaat en rooster ze 10 min. haal ze uit de oven en laat ze afkoelen en hak ze daarna in kleine stukjes van 1/2 tot 1 cm.. Doe ze in een grote kom en voeg de bloem, volkorenmeel havervlokken en het zout toe. Roer alles door elkaar. Verhoog de oventemperatuur naar 170 graden.bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Doe de boter, de suiker en de sinaasappelrasp in een kom en klop alles met de ( standmixer) ongeveer 2 min tot het licht van kleur is. Voeg het amandel bloemmengsel toe aan de boter en vermeng op lage snelheid. Voeg daarna de cranberry's toe en klop nog een paar seconden. Stort het deeg op een werkblad bestrooid met bloem. kneed tot een bal, voeg evt nog wat bloem toe, verdeel de bal in 2 delen en rol uit tot 1/2 cm dikte en steek de koekjes uit, ga zo door tot al het deeg op is. Bak de koekjes ongeveer 18 min tot goudbruin. Haal de plaat uit de oven en laat ze helemaal koud worden. Smelt intussen de chocolade au bain marie en besmeer de koekjes met een laag chocolade. laat dit helemaal opstijven.

Tags

Serveertip

Kan ongeveer een week bewaard blijven in goed afgesloten trommel

Bron

Sweet ottolenghi



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van debbyw1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top