Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Penne met kip, kerstomaatjes en rucola

Penne met kip, kerstomaatjes en rucola

Door: parrano

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-04-2018

Penne kun je met zoveel ingredienten combineren! Je kunt ze zowel warm of koud eten. Deze warme variant met kipfilet, kerstomaatjes en Parrano kaas is heerlijk op smaak. De balsamico geeft dit warme gerecht een verrassende twist! 

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


300 gram penne
3 teentjes knoflook
300 gram gerookte kipfilet in blokjes
1/2 bakje kerstomaatjes
75 gram rucola
3 eetlepels pijnboompitjes
250 gram geraspte Parrano
3 eetlepels balsamico azijn


Verder heb je nodig


Kookpan, wok


Bereidingswijze

1. Kook de penne in ruim kokend water beetgaar en giet af.
2. Verwarm in een wok een flinke scheut olijfolie en fruit hierin de knoflook.
3. Voeg de uitgelekte penne toe en roer goed om.
4. Voeg vervolgens de gerookte kipfilet, de gehalveerde kerstomaatjes, de rucola, de pijnboompitten, de geraspte Parrano kaas en de Balsamico azijn toe.
5. Meng goed en verwarm nog gedurende een paar minuten.
6. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi rijkelijk met Parrano geraspte kaas.
Buon appetito!

Tags, , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top