Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spinazie
  6. Tortellini spinazie gratin

Tortellini spinazie gratin

Door: parrano

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-04-2018

Tortellini zijn (het is in het Italiaans meervoud) als het ware kleine Italiaanse verrassingen. De deegkussentjes zijn gevuld met groente, vlees, vis, kaas of gevogelte. Daar zie je van de buitenkant dus niets van. Een hartige bonbon, gevuld met precies datgene waar je die dag zin in hebt! Door de pasta te gratineren en nog even onder de grill te zetten, krijgt het dat knapperige krokante korstje dat je gerecht nog nét even iets lekkerder maakt!

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


450 g tortellini, gevuld met kaas en spinazie
450 g verse spinazie, gewassen
100 g zwarte olijvenringen
100 g kersttomaatjes, gehalveerd
2 el pijnboompitten
2 el olijfolie
1 zakje (150 g) Parrano geraspte kaas gratin tomaat, knoflook en oregano


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Bereidingswijze

1. Kook de tortellini beetgaar en volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking.
2. Hierna giet je de tortellini af, waarna je het opschudt en husselt met de olijfolie en spinazie.
3. Deksel gaat weer even op de pan en laat het zo nog 3 minuten staan. Hierna schud je de inhoud van de pan nog een keer goed op, voordat je het in een Ovenschaal doet.
4. Strooi de olijvenringen, kerstomaatjes, pijnboompitten en geraspte kaas over je spinaziepasta en zet dit een paar minuutjes onder een hete grill. Niet te lang, maar net lang genoeg om de kaas een beetje te laten smelten.
5. Je serveert je gerecht gewoon lekker uit de ovenschaal en laat iedereen zelf opscheppen.
Buon appetito!

Tags, , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top