Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Cheesecake met Tony Chocolonely caramel zeezout

Cheesecake met Tony Chocolonely caramel zeezout

Door: conpom

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-03-2018

Ingrediënten 12 personen


3 Gelatineblaadjes
2 grote Repen tony's chocolonely karamel-zeezout (180 g per stuk)
125 g roomboter
200 g roomkaas (monchou)
200 g magere kwark
250 ml Slagroom
50 g suiker
3/4 rol digestive biscuitjes of 2 rollen oreokoekjes


Verder heb je nodig


Keukenmachine
ronde bakvorm met een doorsnede van 24 - 26 cm
handmixer
spatel


Ik heb dit recept op Pinterest gevonden en ik MOEST het maken..... Wel een paar kleine aanpassingen gedaan. Het is zooooo lekker en verrassend!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verkruimel 2 pakken Oreo koekjes (of de digestive biscuitjes) tot ze goed fijn zijn. Dit kan in de Keukenmachine, de bak van je staafmixer, de vijzel of doe een schone theedoek in een kom en stamp fijn met een (koffie)mok.
Smelt op laag vuur 125 gr boter in een pannetje (niet laten koken). Bedek ondertussen de bodem van de springvorm (22 cm) met een stuk bakpapier (gebruik de onderkant als mal). De zijkanten van de springvorm vet je goed in met wat boter.
Vermeng met een lepel de gesmolten boter goed met het Oreo-kruim (of de digestive biscuitjes) totdat al het kruim bedekt is met wat boter. Bedek vervolgens met dit mengsel de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de onderkant van een lepel zodat het goed is verdeeld over de bodem. Zet even weg in de koeling.
Week 3 gelatineblaadjes in een kommetje met ruim koud water. Klop terwijl de gelatine weekt 250 ml slagroom op met 50 gr suiker.
Terwijl de slagroom opgeklopt wordt kan je 1 reep Tony's Chocolonely alvast au-bain-marie smelten (kook water in een pan en plaats daarin een kommetje of andere pan met de reep chocolade zodat het smelt).
Voeg zodra de slagroom opgeklopt is in fases de MonChou en de kwark toe aan de slagroom. Zorg dat de boel stevig blijft.
Zodra de chocolade gesmolten is voeg je de geweekte gelatineblaadjes er door. Let op: doe dit heel snel want de chocolade wordt stroperig waar je bij staat. Voeg dit ook toe aan het MonChou-slagroommengsel. Meng rustig door het geheel, het liefst met een spatel.
Haal de bodem uit de koeling en giet het mengsel in de springvorm. Laat het nu afkoelen en opstijven in de koeling. Minstens 1 uur, maar liever langer!
Maak af door wat gehakte stukjes Tony van de tweede reep over de taart te verspreiden. Mmmm! Hemels toch?

Tags

Serveertip

De taart wordt mogelijk nog lekkerder als je er je eigengemaakte salted caramel siroop over heen giet. Het recept:

200 gr fijne suiker (wit)
125 ml slagroom (vloeibaar, ongeklopt)
70 gr roomboter
1 tl vanille extract
1 tl grof zeezout

Meng 1 tl vanille extract met 125 ml slagroom. Zet even weg.
Doe in een steelpannetje 200 gr fijne suiker met 100 ml water. Roer even door elkaar en zet het vuur matig tot middelhoog. Laat het water helemaal verdampen. Let op: absoluut niet roeren! Langzaam maar zeker zal het water verdampen en de suiker bruin kleuren. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes.
Als de suiker bruin is dan voeg je al roerende (ongeveer) 70 gr roomboter toe tot het helemaal gesmolten is. Zet het vuur een standje lager.
Voeg nu ook de slagroom langzaam toe. Schrik niet van de bubbels, het kookt niet over.
Voeg tot slot 1 tl grof zeezout toe.
Haal de pan van het vuur en giet over in een glazen pot of kan. En zie hier: je eigengemaakte salted caramel!

Bron

Recept op Pinterest gevonden en een paar dingen veranderd



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van conpom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top