Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Speculaasjes (Glutenvrije)

Door: jappo

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


200 g glutenvrije bakmix
110 g boter
90 g lichtbruine basterdsuiker
15 g speculaasktuiden
1/4 dl melk
15 g nutrix puur rijstenbloem (instant)
1/2 losgeklopt ei
50 g gehalveerde amandelen


Verder heb je nodig


Mixer, beslagkom, vetvrij papier


Voor sinterklaas

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de opven voor op 170 c

Bereidingswijze

1. Meng in een beslagkom met een Mixer de boter met de suiker en de kruiden door elkaar

2. Voeg de bakmix, Nutrix en het halve ei toe en roer totdat een glad beslag is ontstaan

3. Rol het deeg uit op vetvtij papier rot een 1/2 cm dikte en steek er met een vorm koekjes uit

4. Leg de koekjes op een ingevette bakplaat

5. Druk in het midden van de speculaasjes een amandel en bestrijk de koekjes met ei

6. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de speculaasjes gaar en bruin in ca. 25 min.

7. Neem de bakplaat uit de oven en laat de speculaasjes hierop afkoelen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jappo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top