Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spruitjessoep met oude kaas

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


400 g spruiten (versmarkt of diepvries)
2 preien
2 uien
100 g belegen kaas (blok)
1 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
4 eetl. olijfolie
0.5 koffiel. tijm (gedroogd)
zwarte peper (molen)
zout



Heerlijke spruitjessoep met oude kaas 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
(10 min.)
- Laat diepgevroren spruiten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij 5 spruiten in dunne plakjes en de rest in grove stukken.
- Snipper de uien fijn.
- Snij de preistengels in grove stukken.
- Rasp de oude kaas (u hebt 4 eetl. nodig).
Bereiding : 30 min.
1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en de stukken prei enkele min. glazig. Voeg de grofgesneden spruiten en de tijm toe. Overgiet met de groentebouillon en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
2 Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de spruitenplakjes op een hoog vuur mooi goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
3 Mix de soep en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Afwerking :
Verdeel over kommetjes of diepe borden en werk af met de geraspte kaas en de gebakken spruitjes.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top