Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Soepje van zalm en tomaten

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


210 g wilde rode zalm (blik)
2 aardappelen
2 stengels groene selder
1 ui
800 g gepelde tomaten (blik)
1 eetl. boter
0.5 L melk
1 blokje visbouillon
0.5 koffiel. tijm (gedroogd)
0.5 koffiel. dragon (gedroogd)
peper en zout



Snelle maaltijdsoep die ook lekker smaakt 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
- Snij de ui en de aardappelen in grove stukken.
- Verwijder de draden van de selderstengels en snij in grove stukken.
- Laat de zalm uitlekken en hou het vocht apart. Verwijder het vel en de graatjes. Plet de zalm fijn met een vork.
Bereiding :
1. Verhit 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de ui glazig. Voeg de stukken aardappel en selder toe en laat 1 à 2 min. mee stoven. Kruid met de tijm en dragon.
2. Voeg het vocht van de zalm en de gepelde tomaten toe. Overgiet met 4 dl water en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat gedurende 20 min. koken.
3. Giet 1/2 L melk bij de soep en kruid naar smaak met peper en zout. Laat nog even opwarmen.
Afwerking
Schik ± 1 eetl. zalmstukjes in het midden van elk bord en giet er de soep over. Versier eventueel met een takje peterselie op de zalm.

Tags

Serveertip

Tip
Met zalm uit blik maakt u in een handomdraai een lekker slaatje als broodbeleg: plet de uitgelekte zalm en meng met een hardgekookt eitje, mayonaise, wat citroensap, fijngesnipperde groene kruiden, peper en zout. Voeg eventueel enkele kappertjes toe.
Ook voor een maaltijdsalade is een blikje zalm handig en lekker: met bv. pasta of rijst, paprikareepjes, cocktailtomaatjes, komkommerblokjes, groene kruiden, ...

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top