Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Griekse vissoep met citroen of in 't Grieks 'soupa avgolemono'

Door: marcdepester

  • Grieks
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


- heekfilet (diepvries) (u kan dit recept klaarmaken met een andere vis, zoals bijv 150 g kabeljauw- of pangasiusfilet (diepvries) (of Alaska pollak)
200 g 5 soepgroenten (diepvries)
4 eetl. Griekse pasta (risoni)
1 citroen (een kleine, alleen het sap)
1 eidooier
1 eetl. kruidentuiltje
1 snuifje rozemarijn (gedroogd)
peper en zout



Lekkere maaltijdsoep uit Griekenland, lekker zuiders .

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breng 1 L water aan de kook met 1 eetl. kruidentuiltje, een snuifje rozemarijn en de diepgevroren soepgroenten. Laat afgedekt op een zacht vuur sudderen gedurende 15 min.
2. Voeg de diepgevroren vis toe en laat afgedekt op een zacht vuur nog 10 min. sudderen.
3. Haal de helft van de vis uit de pan en mix de soep fijn.
4. Voeg de Griekse pasta en de in stukjes gesneden vis toe. Laat nog 10 min. sudderen op een zeer zacht vuur. Indien nodig lengt u de soep aan met wat water.
5. Klop de eidooier met het citroensap los en meng er enkele lepels soep onder. Giet deze mengeling bij de soep. Roer goed om en laat de soep niet meer koken. Indien nodig brengt u de soep verder op smaak met peper en zout.
Afwerking
Dien op met minibroodjes of grissini.
Tip
Als u dat wenst, kan u de soep verrijken met garnalen of gekookte diepvriesmosselen.



Tags

Serveertip

Deze soep bindt u met een mengeling op basis van eigeel en citroensap, of 'avgolemono', van 'avgo' (ei) en 'lemono' (citroen). In de Griekse keuken worden bijvoorbeeld voorgerechten, soepen en gerechten met kip traditioneel op smaak gebracht met avgolemono.

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top