Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Short ribs uit de oven

Door: Vlogger_Smulweb_Loesje

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


4 short ribs (rundvlees)
2 appels, schild en in plakjes
2 bosuitjes, in ringetjes
1 venkel, gehalveerd en in kwarten
2 tenen knoflook
1 tl karwijzaad
2 el bloem
250ml kippenbouillon
1 flesje donker bier ( porter)
1 espresso
1 el dijon mosterd
3 takjes tijm
1 laurierblaadje
1 el roomboter
1 sjalot, gesnipperd


Verder heb je nodig


Oven
grote braadpan


Dit moet je gewoon een keer maken! Heerlijk vlees wat van het bot valt, super voor de winter. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit de oven voor op 170 graden.
2. Kruid de shortribs met peper en zout. Verhit wat olie in een grote Braadpan en bak hierin de ribs in 10 minuten bruin. Haal de ribs uit de pan en bak in het achtergebleven vet de appel, bosui, venkel, knoflook, karwij. Voeg peper en zout naar smaak toe. Bak op laag vuur 10-15 minuten.
3. Voeg bloem toe, bak een minuut mee. Doe daarna bouillon, bier, koffie, mosterd en tijm in de pan. Breng aan de kook en doe de ribs erbij. Deksel op de pan en 2,5 uur in de oven zetten.
4. Haal dan de ribs uit de pan, wikkel in folie.
5. Zeef het vocht, en zet op een vuurtje om in te koken. Als de saus is ingekookt, de ribs erdoor halen en serveren.

Tags

Serveertip

Superlekker met polenta



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Loesje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top