Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Koolhydraatarme nasi van bloemkool

Door: ggiea

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Ingrediƫnten
400 gr bloemkool rijst
3-4 eieren
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode peper
200 gr kip
250 gr Chinese roerbakmix
Snuf komijn
Scheut ketjap
2 bosuien
Kroepoek voor er bij (optioneel)


nasi van bloemkool

Een heerlijke nasi van bloemkool, daardoor koolhydraatarm en extra vitamientjes door de bloemkool.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Je kunt bloemkoolrijst kant en klaar kopen bij de meeste grotere supermarkten of zelf maken door een aantal roosjes bloemkool fijn te hakken of te schaven.

Snipper de ui, rode peper en knoflook fijn.
Fruit deze aan in een pan met een beetje olie.
Voeg de kip in kleine stukjes toe en bak een paar minuten mee tot hij bijna gaar is.
Voeg de komijn en ketjap toe
Schep dan de roerbakgroenten, bosui en de bloemkoolrijst er door.
Voeg een snufje peper en zout toe.
Bak in een Koekenpan de eieren tot een spiegelei of omelet.
Serveer de bloemkool nasi met een ei, kroepoek en eventueel wat extra bosui en rode peper naar smaak.

Tags, , , , , ,

Bron

Internet en aangepast naar eigen smaak.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top