Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Garnalen
  6. Spaanse Paella met chorizo, garnalen en kip

Spaanse Paella met chorizo, garnalen en kip

Door: manoukschaminee271

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-02-2018

Ingrediënten 4 personen


Olijfolie: flinke scheut (alles gaat in één pan, dus er mag best wel een laagje olie in)
Saffraan: 1 buisje (uit de supermarkt)
Zout: naar smaak
Peper: naar smaak
Paprikapoeder: naar smaak (ik gebruik altijd behoorlijk wat!)
Knoflook: 3 teentjes
Uien: 2 stuks
Tomaten: 2 stuks
Snijbonen (gesneden): 200 gram
Rode paprika: 1 stuk
Bouillonblokje (kip): 1 stuk
Peterselie (vers): naar smaak
Chorizo: 100 gram
Kipfilet: 2 filets
Roze garnalen (gekookt en gepeld, ontdooid: anders bevatten ze te veel vocht): 100 gram
Basmati rijst: 200/250 gram


Verder heb je nodig


- Grote koekenpan (geen wok, de hitte wordt hierin niet goed verdeeld voor de bereiding van Paella)
- Snijplank
- Scherp mes


Heerlijke Spaanse Paella met heel veel smaak!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Versnipper de ui, snijd de knoflook fijn, snijd de chorizo in blokjes, snijd tomaten in kleine blokjes, snijd de paprika in stukjes en snijd de kipfilet.

2. Vul een glas met een laagje lauw water en laat hier de saffraan in weken.

3. Doe de kipfilet in een apart bakje en meng dit met wat olijfolie, zout, peper, paprikapoeder en een klein deel van de gesneden knoflook en zet apart (dient als marinade waardoor de kip lekker mals blijft).

4. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote Koekenpan (zorg ervoor dat de pan groot genoeg is) en voeg de ui, knoflook en chorizo toe en laat ongeveer tien minuten op laag/middelhoog vuur garen.

5. Voeg hierna kipfilet toe en laat langzaam gaar worden (zet het vuur niet te hoog, dan wordt de kip droog).

6. Voeg de tomaat, paprika en snijbonen toe en laat op middelhoog vuur tien minuten garen.

7. Zeef de saffraan uit het glas en schenk het vocht in de pan.

8. Breng je gerecht op smaak door het bouillonblokje, peper, zout en paprikapoeder toe te voegen.

9. Meng alles goed door elkaar en voeg de rijst toe, meng nogmaals alles goed door elkaar.

10. Voeg water toe zodat de rijst kan garen, voeg net zo lang steeds een beetje water toe totdat de rijst bijna gaar is. Doe een deksel op de pan en zorg ervoor dat de paella niet aanbrandt, maar roer niet te veel door (dan krijgt het een lekker korstje).

11. Net voordat de rijst helemaal gaar is, voeg je de garnalen toe (deze leg je bovenop de rijst) en strooi je wat verse peterselie over de paella.

12. Eet smakelijk!

Tags, , , , ,

Serveertip

- Ook lekker met zeevruchten en witvis in plaats van kip!
- Garneer met schijfjes citroen
- Zet de pan op tafel, ziet er leuk uit als je gasten hebt



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van manoukschaminee271
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top