Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Brabants Stoofvlees

Door: manoukschaminee271

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


700 gram runderlappen
Flinke klont boter (voor aanbakken vlees)
2 bouillonblokjes rund
3/4e fles rode wijn
Flinke scheut azijn
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
Half kaneelstokje
5 laurierblaadjes
5 kruidnagel
peper/ zout naar smaak
1 eetlepel appelstroop
Maizena voor het binden van de saus


Verder heb je nodig


Braadpan
Snijplank
Scherp mes


Heerlijk stoofvlees met rode wijn, sjalotjes, knoflook, laurier, kruidnagel, appelstroop en azijn.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snijd de sjalotjes klein en versnipper de knoflook
- Smelt de klont boter in een Braadpan;
- Bestrooi het vlees met wat zout en peper en schroei het vlees dicht in de pan zodra de boter warm is;
- Voeg de sjalotjes en knoflook toe en laat even meebakken;
- Voeg de laurier, kruidnagel het halve kaneelstokje en bouillonblokjes toe;
- Schenk een flinke scheut azijn toe aan het vlees en voeg vervolgens de rode wijn toe;
- Voeg de appelstroop toe en laat vervolgens op laag vuur minimaal 2,5 uur doorkoken;
- Controleer tussendoor of er genoeg vocht bij het vlees zit;
- Haal wanneer het vlees gaar is de laurierblaadjes en kruidnagel (als je ze kunt vinden) uit de pan.
- Zodra het vlees gaar is dient de saus gebonden te worden, dit doe je met maizena. Doe twee eetlepels maizena in een kopje en voeg hier lauw water aan toe, meng dit goed en voeg de inhoud langzaam, al roerend toe aan het stoofvlees.
- Zodra de saus de gewenste dikte heeft kun je het vlees uit elkaar trekken met de vork (je zou hier maar weinig moeite voor moeten hoeven doen omdat het vlees lekker mals is geworden).

Tags, ,

Serveertip

- Zorg ervoor dat de wijn en eventueel water dat wordt toegevoegd aan het vlees niet te koud is, het vlees schrikt hierdoor en wordt hierdoor taai.
- Voeg de maizena nooit direct toe aan je gerecht, hierdoor kan je saus gaan klonteren! Meng de maizena eerst dus altijd in een los kopje met water.
- Heerlijk bij gekookte aardappels en sperzieboontjes met zelfgemaakte appelmoes!
- Ook perfect geschikt als vulling voor bladerdeeghapjes.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van manoukschaminee271
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top