Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Paddenstoelenpasteitjes (vega)

Paddenstoelenpasteitjes (vega)

Door: Smult

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-02-2018

Ingrediënten 4 personen


- Klont boter
- 750 g. gemengde paddenstoelen, in stukken
- 1/2 bosje tijm, blad geplukt
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 2 el (eetlepels) bloem
- 200 ml groentebouillon
- 200 ml slagroom
- 1 of 2 el citroensap
- Versgemalen zwarte peper en zout
- 4 velletjes bladerdeeg, ontdooid
- 1 eidooier, losgeklopt
- 4 ovenvaste kommetjes


Verder heb je nodig


- Grote koekenpan
- Keukenkwastje
- Oven
- Ovenvaste bakjes


Geniet van deze heerlijke paddenstoelenpasteitjes. Deze zijn te vinden in Smult nummer 19 op bladzijde 57!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit boter in een grote Koekenpan en bak hierin op hoog vuur in 5-10 minuten goudbruin. Voeg tijm en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Roer bloem erdoor.

2. Giet groentebouillon er geleidelijk bij en blijf roeren zodat een gladde saus ontstaat. Giet hier de slagroom geleidelijk bij en roer opnieuw glad.

3. Laat 5-10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

4. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.

5. Verdeel het paddenstoelen mengsel met saus over de kommetjes.

6. Snijd uit bladerdeeg 4 cirkels. Rol ze indien nodig iets uit zodat ze ruim over de kommetjes vallen. Leg op elke kom een bladerdeegdakje en stop rondom in. Snijd met een scherp mes een inkeping in elk dakje. Bestrijk de dakjes met eidooier.

7. Bak de pasteitjes 15-20 minuten in de oven tot de dakjes opbollen en goudbruin zijn.

Tags,

Bron

Smult



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top