Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Gebakken eendenborst en groentewok met noedels

Gebakken eendenborst en groentewok met noedels

Door: marcdepester

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-02-2018

Ingrediënten 4 personen


3 borstfilets van eend (beenhouwerij)
1 pastinaak
1 courgette
200 g oosterse champignonmengeling
1 bosje lente-uitje
2 cm gember
1 plantje koriander
200 g sobanoedels
1 eetl. rijstolie
4 eetl. sojasaus
2 eetl. oestersaus
peper en zout



Snelle en zeer lekkere wok 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :

- Schil de pastinaak en rasp in linten met een dunschiller.
- Snij de ongeschilde courgette in staafjes.
- Snipper de koriander fijn en hou enkele takjes apart voor de afwerking.
- Rasp de gember fijn.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets tot u een rasterpatroon hebt. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel.
Bereiding :
1 Verhit een Braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 à 12 min. op de velkant op een matig vuur. Kruid met peper en zout. Giet het smeltende vet weg, draai de eendenborstfilets om en bak nog ± 6 min.
2 Kook intussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
3 Verhit de rijstolie in een wok en bak de geraspte gember en de helft van de lente-uitjes 2 min. Voeg de champignons toe en roerbak 2 min. Voeg de pastinaakslierten en de courgettestaafjes toe en roerbak nog 5 min. Voeg de noedels, de oestersaus en de sojasaus toe en laat nog 2 min. bakken.
4 Haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie. Snij daarna in schuine sneetjes.
Afwerking
Meng de koriander en de rest van de lente-uitjes onder de groentewok. Serveer met de sneetjes eendenborstfilet. Werk af met de takjes koriander.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top