Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Havermoutwafels met ahornsiroop en blauwe bessen

Door: marcdepester

  • Amerikaans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


2 dl melk
2 eieren
4 eetl. boter (op kamertemperatuur) (+ 5 koffiel.)
3 eetl. ahornsiroop
100 g havermout
100 g patisseriebloem
1 eetl. bakpoeder
1 snuifje zout
Voor de afwerking:
blauwe bessen
ahornsiroop



(H)eerlijke havermoutwafels uit de States

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding20 min. + 45 min. rijzen
1 Mix de havermout fijn met een staafmixer.
2 Meng de patisseriebloem met de havermout, het bakpoeder en het zout. Voeg 4 eetl. Zachte boter, de ahornsiroop, de eieren en de melk toe en mix tot een glad beslag. Laat 45 min. rijzen onder een propere keukenhanddoek.
3 Verwarm het wafelijzer en vet in met 1/2 koffiel. boter. Bak de wafels. Vet na elke wafel het wafelijzer opnieuw in.
Afwerking
Werk de wafels af met ahornsiroop en blauwe bessen.

Tags

Serveertip

Tip
Deze wafels zijn ook lekker met Luikse siroop en enkele plakjes peer.

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top