Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Bloemkool
  6. Kruidige gehaktballetjes met duo van bloemkool

Kruidige gehaktballetjes met duo van bloemkool

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-02-2018

Ingrediënten 4 personen


750 g gehakt rund + varken (beenhouwerij)
1 bloemkool
0.5 bosje peterselie (vers)
1 kg aardappelen
1 sjalot
1 ei
1 eetl. boter
1 koffiel. dijonmosterd
2 eetl. paneermeel
3 eetl. olijfolie
nootmuskaat
peper en zout



Hartig en lekker gerecht dat makkelijk te bereiden is . 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
(20 min. )
- Snipper de sjalot en de peterselie fijn.
- Snij de bloemkool in 2. Snij 1 helft in grove stukken en de andere helft in kleine roosjes.
- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
- Meng de sjalot, 1/3 van de peterselie, het paneermeel, de mosterd en het ei onder het gehakt. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.
Bereiding : 30 min.
1 Kook de aardappelen samen met de grove stukken bloemkool 20 min. In lichtgezouten water. Giet af, pureer en roer er de boter, nootmuskaat, peper en zout onder.
2 Kook intussen de bloemkoolroosjes 5 à 7 min. gaar in lichtgezouten water, afhankelijk van de dikte. Giet af.
3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een Braadpan en bak de balletjes 10 min. aan alle kanten goudbruin.
4 Verhit 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de bloemkoolroosjes 5 min. lichtbruin. Roer er de rest van de peterselie onder en kruid met peper en zout.
Afwerking
Leg op elk bord 2 à 3 balletjes en schep er de puree en de gebakken bloemkoolroosjes bij.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top