Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gehaktbrood met krieltjes en wintergroenten uit de oven

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


800 g boerengehakt (beenhouwerij)
250 g kastanjechampignons
2 pastinaken
2 wortelen
800 g krielaardappelen
2 eetl. pijnboompitten
2.5 dl kippenbouillon (1/2 blokje opgelost in 2,5 dl heet water)



Lekker en hartig gerecht voor de koude winterdagen 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
(15 min.)
- Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water. Snij ze in de lengte in 2.
- Schil de wortelen en de pastinaken en snij in gelijke staafjes.
- Snij de champignons in 4 of 6, afhankelijk van de dikte.
- Bak de pijnboompitten goudbruin in een Braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng ze onder het gehakt.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding : 1 u.
1 Rol het gehakt tot een mooie bol en duw een beetje platter tot een ovale vorm. Leg in een grote ovenschaal en verdeel er de krielaardappelen en de pastinaak- en wortelstaafjes rond.
2 Overgiet met de kippenbouillon en bak 35 min. in de voorverwarmde oven.
3 Haal de ovenschaal uit de oven en meng de champignons onder de groenten. Laat nog 20 min. bakken in de oven.
Afwerking
Snij het gehaktbrood in sneetjes, verdeel over de borden en schep er de groenten rond.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top