Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bouneschlupp

Door: marcdepester

  • Wereld
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 5 personen


200 g gerookte spekblokjes
4 rookworsten
600 g prinsessenbonen
3 wortelen
1 stengel groene selder
6 aardappelen (of krielaardappelen)
3 sjalotten
1 eetl. boter
400 ml kalfsfond (bokaal)
zwarte peper (molen)
zout



Luxemburgse bonensoep die ons de winter laat vergeten

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
(20 min.)
- Snij de selder in stukjes.
- Snij de wortelen in grove stukken.
- Snij de prinsessenbonen in 3 stukken.
- Schil de aardappelen en snij grote aardappelen in grove stukken.
- Snipper de sjalotten fijn.
Bereiding50 min.
1 Smelt de boter in een grote kookpot en bak de sjalotten glazig.
2 Voeg de spekblokjes toe en roerbak enkele min.
3 Voeg de selder, de wortelen, de boontjes en de aardappelen toe en roerbak even.
4 Giet er de kalfsfond over, dek af en laat 30 à 40 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg halverwege de rookworsten toe.
5 Haal de worsten uit de soep en snij in stukjes.
6 Mix de soep kort (er mogen nog stukjes in zitten). Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking
Verdeel de soep over diepe borden of kommen en verdeel er de stukken worst over.

Tags

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top