Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

Estofado de Carne (Spaans stoofvlees)

Door: wilmiewillemse

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-02-2018

Ingrediënten 6 personen


- 1 kilo runderriblappen of sukadevlees
- 250 gram Chorizo (aan stuk)
- 1 tl zout
- 2 tl Spaans paprikapoeder (Pimenton de Vera)
- 2 uien
- 3 paprika's (1 groen, 1 geel en 1 rood)
- 10 teentjes knoflook (of 2 bolletjes Chinese knoflook)
- 1 blik gepelde tomaten met sap
- 2 laurierblaadjes
- 1 kaneelstokje
- enkele takjes verse tijm
- 2 dl sherry
- ½ liter rundvleesbouillon
- handvol olijven
- olijfolie (om in te bakken)
- eventueel peterselie om mee te garneren



Een heerlijk geurende stoofpot uit Spanje. Weer eens een lekkere afwisseling op de vele stoofpotjes waarvan je nooit genoeg recepten kunt hebben.
Ik heb afgeleid van een variant die ik op Facebook voorbij zag komen en heb naar eigen idee aangepast qua ingrediënten en hoeveelheden.
Wat je erbij eet hangt ervan af wat je zelf lekker vind. Ik heb het gegeten met rijst maar aardappelen, puree of gewoon met een flink stuk grof bruinbrood is ook erg lekker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snijd het vlees in blokjes en bak het rondom bruin in de olijfolie. Bestrooi het met peper en paprikapoeder.
- Snij de uien fijn en de paprika in reepjes, hak de knoflook en voeg dit allemaal samen met het blik gepelde tomaten toe aan het vlees. Roer het goed om en laat het even stoven.
- Doe de tijm, laurier, kaneelstokje en in stukjes gesneden Chorizo erbij en schep het weer allemaal goed door elkaar.
- Laat dit geheel weer even stoven en voeg de bouillon en de sherry toe. Laat dit samen op een klein pitje zachtjes ongeveer 2 uur stoven totdat het vlees zacht genoeg is.
- Voeg om het laatste moment de olijven toe en garneer naar wens met peterselie.
- Eet erbij wat je zelf lekker vind, denk daarbij aan rijst, pasta, gekookte aardappelen, pureen of een stuk donker brood.

Tags, , , ,



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top