Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Frisse citroen bavarois

Door: cootjeriene

  • Europees Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Sap van 1 citroen (ongeveer 0,8 dl)
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 blaadjes gelatine
300 gram kwark
125 ml slagroom



Heerlijk recept uit Pauline's keuken, dat ik met succes gemaakt het voor het kerstdiner. Je kunt varieren met meer/minder citroen om het zuurder of minder zuur (voor kinderen) te maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de gelatine weken in koud water. Pers de citroen uit en verwarm het sap samen met de suiker en de vanillesuiker. Als de suiker opgelost is, haal je de pan van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatineblaadjes één voor één toe. Roer het mengsel goed door en laat dit een beetje afkoelen.
Klop in de tussentijd de slagroom stijf met een Mixer.
Doe de kwark in een kom en voeg de afgekoelde citroensap toe. Meng dit goed door elkaar. Het lijkt eerst te gaan schiften, maar blijf roeren. Als het mengsel één glad geheel is geworden, spatel je voorzichtig de stijfgeklopte slagroom erdoor. Doe dit zo luchtig mogelijk.
Laat de bavarois opstijven in de koelkast.

Tags, ,

Bron

Https://uitpaulineskeuken.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cootjeriene
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top