Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. Gehakt
  5. Ovenschotel Indische andijvie met gehakt spekjes en aardappelstamp (2)

Ovenschotel Indische andijvie met gehakt spekjes en aardappelstamp (2)

Door: pwiggers

  • Fusion
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-02-2018

Ingrediënten 4 personen


Plm. 650 gram kruimige aardappelen
500 gram andijvie (struik)
1 losgeklopt ei
2 eetlepels paneermeel
100 gram reepjes mager rookspek
250 gram rundergehakt
1 eetlepel zonnebloemolie
1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
Peper, zout
nootmuskaat
½ eetlepel kerriepoeder
2 theelepels sambal badjak
3 eetlepels ketjap manis (of meer naar smaak)
Plm. 50 gram geraspte belegen kaas


Verder heb je nodig


Pan
wok of grote koekenpan
ovenschaal
aardappelstamper


Ik heb al een ovenschotel met Indische andijvie op mijn pagina staan, maar deze ovenschotel is wat eenvoudiger. Minder handelingen en met spekreepjes.
In dit recept zijn de aardappelen alleen maar gestampt en is er gee puree van gemaakt. Net zo lekker en minder machtig.
Ik hou zelf niet zo van andijvie, maar in deze ovenschotel met ketjap en sambal krijgt de andijvie een hele andere smaak en nu vind ik het zelf ook heel lekker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar en laat ze na het afgieten even goed droogstomen.
Stamp de aardappelen met de aardappelstamper.

Was de andijvie en snij de andijvie in reepjes.
Kook de andijvie beetgaar. Laat heel goed uitlekken in een vergiet.
Doe de andijvie onderin de ovenschaal
Roer het losgeklopte ei en de paneermeel door de andijvie.
Kruid de andijvie met peper, zout en nootmuskaat.

Verhit de olie in de Koekenpan. Bak hierin de spekreepjes knapperig en bruin. Haal ze uit de pan.
Bak het gehakt in het overgebleven vet rul en bruin.
Doe de uien en knoflook erbij en bak dit mee tot glazig.
Doe het kerriepoeder erbij en bak dit mee tot het gaat geuren.
Maak het gehakt op smaak met sambal, ketjap, zout en peper.
Roer het gehakt en de spekreepjes door de andijvie.
Verdeel de gestampte aardappelen over de andijvie.
Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal plm. 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.



Tags, , , ,

Serveertip

Ook lekker met witlof



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top