Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Stamppot rode bietjes met rode ui appel en crème fraîche

Door: pwiggers

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 3 personen


500 gram rode bietjes, beetgaar gekookt in blokjes gesneden
800 gram kruimige aardappelen
2 middelgrote rode uien, gepeld en gesnipperd
2 appels, Goudreinet of Elstar, geschild, zonder klokhuis, in blokjes gesneden
1 eetlepel zonnebloemolie
1 laurierblad
6 jeneverbessen, geplet
Zout, zwarte peper
½ eetlepel balsamicoazijn'
1 eetlepel vloeibare honing
50 ml crème fraîche
Klontje roomboter


Verder heb je nodig


Pan
aardappelstamper (geen staafmixer !!!)

Zacht romige bietjesstamppot ...dat was smullen

Hou je van bietjes? Dan moet je zeker deze stamppot eens proberen. Door de crème fraîche lekker romig en zacht. Door de appels lekker fris.
Voor een dagje zonder vlees zijn - In plaats van worst of ander vlees - licht geroosterde walnoten er ook verrukkelijk bij.

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Voeg plm. 5 minuten voordat de aardappelen gaar zijn de blokjes rode bietjes bij de aardappelen en kook ze even mee.
Verhit de zonnebloemolie in de Koekenpan en bak hierin de uien en de appelstukjes glazig en zacht. Bak het laurierblad en de jeneverbessen even mee.
Giet de aardappelen met de bietjes af. Laat eventueel uitlekken in een vergiet en even droogstomen op een lage warmtebron.
Doe de gebakken uien, appels en crème fraîche erbij en stamp alles goed door elkaar
Maak op smaak met peper, zout, balsamicoazijn, honing en een klontje roomboter (geeft een lekkere smaak).

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker met een stukje rookworst, maar een balletje gehakt of een knapperig gebakken speklapje is er ook lekker bij.

Voor vegetariërs zijn geroosterde walnoten heerlijk bij deze stamppot.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top