Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Lasagne
  5. Koolhydraatarme lasagne van courgette.

Koolhydraatarme lasagne van courgette.

Door: ggiea

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2018

Ingrediënten 3 personen


♦ 300 Gram kalkoen of rundergehakt
♦ 300 Gram courgette
♦ 1/2 Theelepel knoflookpoeder
♦ 1/2 Theelepel gemalen komijn
♦ Een Theelepel paprikapoeder
♦ 1 Theelepel chilipoeder
♦ Potje salsasaus (suikervrij of zo laag mogelijk in suiker)
♦ Geraspte kaas
♦ Optioneel Zure room, pepers
♦ Optioneel, beetje ketjap en sambal.


lasagne van courgette

Wil je graag koolhydraatarm eten dan is dit een heerlijke maaltijd. Vult goed en is erg lekker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een Koekenpan en bak het kalkoengehakt of rundergehakt lichtbruin. Voeg hier alle kruiden/poeders aan toe en meng dit door elkaar.

2. Voeg daarna de salsa saus toe aan het vlees en laat dit ongeveer 20 seconden koken. Eventueel nog een beetje ketjap en sambal toevoegen. Daarna zet je de pan opzij en laat je het gehakt nog even na pruttelen.

3. Snij of schaaf de courgette in plakjes en bak deze in een andere koekenpan. De courgette hoeft maar eventjes gebakken te worden anders geven ze te veel vocht af.
4. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden en neem een ovenbestendige schaal. Voeg een lepel salsasaus toe aan de schaal en verspreid de saus over de bodem.

5. Plaats een gedeelt van de gebakken courgette op de bodem van de ovenschaal en verspreid daarna het gehakt over de courgette. Hier voeg je ook geraspte kaas aan toe.

6. Herhaal stap 4 (salsasaus) en stap 5 nog een keer, zodat je verschillende laagjes krijgt. Eindig met de geraspte kaas en plaats de schaal in de oven.

7. Laat deze koolhydraatarme lasagne ongeveer 20 minuten bakken in de oven.

Wanneer 20 minuten voorbij zijn haal je de lasagne uit de oven en laat je deze even afkoelen. Als topping kun je er pittige pepers aan toevoegen. Ook lekker met zure room!

Tags, ,

Bron

Site voor koolhydraatarm eten, zelf wat aangepast aan mijn eigen smaak.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top