Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Hutspot met Apetina® witte kaas en koriander

Door: Apetina

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 blok Apetina® witte kaas, gesneden
800g kruimige aardappels, geschild
800g hutspotgroenten
10 takjes koriander, grof gehakt
Peper en zout naar smaak


Verder heb je nodig


Grote pan, pureestamper


Apetina® witte kaas in een plak heeft een stevige structuur en is gemaakt van een smeuïge zuivel. Het is een kaas met een zilte, rinse smaak. Het plakje Apetina® witte kaas leent zich bij uitstek voor gebruik in salades, op de grill en in warme gerechten. Apetina® witte kaas is verkrijgbaar in plakjes van 150 gr.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe aardappelen met de hutspotgroenten in een grote pan en giet er water op tot alles net onder staat. Doe er zout naar smaak bij en kook het geheel in 20 minuten gaar.
2. Giet de aardappelen af, vang het kookvocht op. Stamp met een pureestamper en 100 ml kookvocht tot een mooie stamppot. Roer de helft van de in blokjes gesneden Apetina® witte kaas en de koriander erdoor en maak op smaak met peper en zout.
3. Maak de borden op; verdeel de hutspot over de borden en bestrooi met de rest van de Apetina® witte kaas en de koriander.

Tags, ,

Serveertip

Vervang de helft van de aardappelen voor 600g zoete aardappel en garneer met walnoten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top