Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Hasselback kip met Apetina® witte kaas, tomaat en zoete aardappelfriet

Hasselback kip met Apetina® witte kaas, tomaat en zoete aardappelfriet

Door: Apetina

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-01-2018

Ingrediënten 4 personen


1 plak Apetina® witte kaas, verkruimeld
4 kipfilets
4 tomaten, in plakken
15g verse Italiaanse kruidenmix, grof gehakt
600g zoete aardappelfriet
6 el olijfolie
peper en zout naar smaak


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Apetina® witte kaas in een plak heeft een stevige structuur en is gemaakt van een smeuïge zuivel. Het is een kaas met een zilte, rinse smaak. Het plakje Apetina® witte kaas leent zich bij uitstek voor gebruik in salades, op de grill en in warme gerechten. Apetina® witte kaas is verkrijgbaar in plakjes van 150 gr.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk een Ovenschaal licht met wat olijfolie.
2. Snijd de kipfilets elke halve centimeter in, net niet helemaal door. Vul de inkepingen met Apetina® witte kaas en plakken tomaat.
3. Meng 4 eetlepels olijfolie met de kruiden. Bestrijk de filets met wat gekruide olijfolie en bestrooi naar smaak met peper en zout. Leg in de ovenschaal.
4. Meng de zoete aardappelfriet met de rest van de kruidenolie en leg in een tweede ovenschaal.
5. Zet de aardappelfriet 40 minuten in de oven en schuif er na 20 minuten de kipfilets bij.
6. Schep de friet op vier borden en leg op elke portie een kipfilet.

Tags, , , , ,

Serveertip

Maak er zelf snelle mayonaise bij; doe een heel ei met een theelepel mosterd, een eetlepel azijn, peper en zout, 250ml zonnebloemolie in een hoge maatbeker. Zet de staafmixer op de bodem, trek al draaiende rustig omhoog.



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top