Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Varkensreepjes met bruin bier

Varkensreepjes met bruin bier

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2018

Ingrediënten 4 personen


5 eetlepels bruine suiker
33 cl bruin bier
1 koffielepel fijngehakte verse tijm
700 g varkensvlees €bruinen en opdienen€
1 limoen
2 eetlepels arachideolie
cayennepeper
1 eetlepel Worcestershiresaus
2 eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
peper



Gemarineerde varkensreepjes in de wok....... super lekker ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Meng het bier met de geraspte schil en het sap van de limoen, de suiker, de cayennepeper, de tijm en de Worcestershiresaus in een schotel. Kruid met peper en zout. Voeg het in reepjes gesneden varkensvlees toe, meng en zet 1 uur in de koelkast.
-Giet het vlees af (bewaar de marinade).
-Doe de olie in een wok en bak er het vlees goudbruin in op vrij hoog vuur. Voeg dan de marinade en het bindmiddel toe, laat 5 min. op zacht vuur sudderen.
-Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met rijst en geroerbakte wokgroenten.

Tags

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top