Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Raapjes gevuld met gehakt en parmezaan

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 ei
1 ui
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2 vetarme kippenbouillonblokjes
1 l water
50 g geraspte parmezaan
nootmuskaat
20 g paneermeel
12 raapjes
425 g varkensgehakt
zout



Makkelijk en lekkere ovenschotel waar we aardappelpuree bij serveren  

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de rapen en snij de grootste horizontaal doormidden.
-Breng een bouillon (water + bouillonblokjes) aan de kook en laat er de rapen gedurende 10 min. zachtjes in koken. Zorg dat ze nog vast zijn. Giet ze af, maar vang de bouillon op.
Maak ondertussen de vulling:
-meng het vlees met de gesnipperde ui, de peterselie, de muskaatnoot, het ei, de parmezaan en het paneermeel. Kruid met peper en zout.
-Verwarm de oven voor op th. 6 €" 180°C.
-Laat de rapen een beetje afkoelen, snij ook de kleinste horizontaal doormidden en hol alle helften met een parisiennelepel uit.
-Vul ze met de vleesbereiding en zet ze in een Ovenschaal. Giet er bouillon bij tot ongeveer halverwege de hoogte van de rapen. Zet 20 min. in de oven.

Tags

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top